fbpx

Is De Pensionado’s SNA-gecertificeerd?

Wat is de juridische status van onze doorwerk-regeling?

Onze doorwerk-regeling schept vooraf duidelijkheid over het fiscale regime dat van toepassing is tussen de gepensioneerde, De Pensionado’s en haar opdrachtgevers. Bij de Belastingdienst wordt de juridische status van pseudo-medewerker verkregen omdat het verkregen inkomen bijkomstig van aard is (naast AOW en eventueel (vroeg)pensioen).

Geen SNA-keurmerk van toepassing
De Pensionado’s BV is geen uitzendorganisatie of (onder)aannemer van werk, maar geeft enkel uitvoering aan onze doorwerk-regeling. De Pensionado’s BV ondersteunt de AOW-gerechtigde medewerker op het gebied van werken door:

-te faciliteren in een match
-zijn administratieve zaken te regelen
-de afhandeling van de inhoudingen op de overeengekomen vergoeding

Het feit dat De Pensionado’s BV geen aannemer of uitzendorganisatie is, betekent dat het SNA-keurmerk niet van toepassing is op haar werkzaamheden.

Geen opvolgend werkgeverschap
Er is geen sprake van opvolgend werkgeverschap. De gepensioneerde heeft zijn status van werknemer opgegeven door het verzoek van Opting-in, dat namens De Pensionado’s BV voor de gepensioneerde is gedaan en het verzoek door de Belastingdienst is toegewezen.

Geen Ketenaansprakelijkheid
Er is geen sprake van een keten, omdat De Pensionado’s BV geen (onder)aannemer en/of uitzendorganisatie is. Maar er is wel sprake van aansprakelijkheid in de zin van het afdragen van loonheffing en premie Zorgverzekeringswet. Deze bedragen worden vierwekelijks overgemaakt aan de Belastingdienst.

Heb je nog vragen en/of onduidelijkheden na het lezen van bovenstaande?

Je kan daarvoor contact opnemen met Cor Spronk via: cor@depensionados.nl of 06-53321934.

Kijk hier naar onze vacatures wil of schrijf je direct in via deze link.

Wil je als opdrachtgever een vacature bij ons melden dan kan dat via deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *