fbpx
65-plussers werken meer voltijd

65-plussers werken steeds meer voltijd

Een paar feiten volgens Saskia Grit:

✔️ Werkgevers kunnen het medewerkers makkelijker maken om na hun #pensioen door te werken. Als zij dat willen en kunnen natuurlijk.
✔️ Bijvoorbeeld door een standaard exitgesprek een paar jaar vóór het pensioen.
✔️ Misschien wil iemand op dezelfde manier door, of onder andere voorwaarden: minder uren, andere taken, andere functie.
✔️ Maar liefst één op de tien werknemers in Nederland is 60 jaar of ouder. Het zou dus enorm schelen als een deel van deze groep helemaal of deels blijft werken.
✔️ En het gebeurt al steeds vaker. Vorig jaar had maar liefst 16,2% van de 65- tot 75-jarigen een betaalde baan, waar dat in 2003 nog slechts 5,5% was. Ook het aantal ondernemers van 65 jaar en ouder stijgt.
✔️ Volgens Kène Henkens, hoogleraar veroudering, pensioen en levensloop (UMCG), blijkt uit onderzoek dat het heel belangrijk is om je werknemer te vrágen om door te werken. Nu is het vaak de werknemer zelf die informeert of het kan.
✔️ Prof. Dr. Annet De Lange, hoogleraar duurzame inzetbaarheid (Open Universiteit): ”Het vooroordeel is dat investeren in deze groep niet meer loont, terwijl deze groep vaak stabieler is dan #jongeren die sneller van baan wisselen.”

De Pensionado’s is specialist in doorwerken tijdens pensioen. Wij zijn geen uitzendbureau, maar bemiddelen gepensioneerden en verzorgen hun administratie richting de Belastingdienst. Wij zijn uitvoeringsinstelling van de met de Belastingdienst afgesproken doorwerk-regeling.

Niet alle bedrijven kunnen of willen doorwerken regelen binnen hun eigen organisatie. Doorwerkzaken uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau als De Pensionado’s heeft veel voordelen. En steeds meer gepensioneerden willen na hun pensioen doorwerken, of dit nu bij hun oude werkgever is, in een flexibele bijbaan of als professional.

Een voorbeeld ter inspiratie:

Gerrit gaat volgende maand met pensioen. Hij geniet nog elke dag van zijn werk als controller. Omdat zijn vrouw drie jaar jonger is dan Gerrit, wil Gerrit eigenlijk wel twee of drie dagen in de week door blijven werken, in ieder geval totdat zijn vrouw ook met pensioen kan. De werkgever Van Gaalen en Gerrit besluiten om hun samenwerking voort te zetten met de doorwerkregeling van De Pensionado’s. Gerrit kan zo twee of drie dagen in de week door blijven werken en desgewenst meer of minder. Zijn werkgever betaald alleen de gewerkte uren aan De Pensionado’s en heeft geen ziekterisico en/of re-integratieverplichting meer bij ziekte. Ook zijn ze niet gebonden aan arbeidscontracten. Dat geldt natuurlijk voor beide kanten. Daardoor ervaren zowel Gerrit, als zijn werkgever deze manier van samenwerken als gelijkwaardig en vrijer.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden te bedenken waarbij we gepensioneerden kunnen inzetten in deze krappe arbeidsmarkt. Ieder bedrijf heeft wel werkzaamheden die nu dagelijks of wekelijks door werknemers gedaan worden die heel goed en goedkoper door een Pensionado gedaan kunnen worden. Hetzij als “doorwerker” bij het oude bedrijf, hetzij als bijbaan bij een ander bedrijf.

Neem gerust eens een kijkje op de website www.depensionados.nl voor meer informatie.

#pensioen#werkentijdenspensioen#werkennapensioen#hebjijaleenpensionadoaanhetwerk#vacature

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *